homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cum ne "desprindem" de parinti?-4

#58 2011-08-26 17:52:19

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

Re: Cum ne "desprindem" de parinti?

aucii, asta e nasoala...nu am masina dar mi-ar pica prost, cred ca le-as preda masina la faza asta sa se spele cu ea la cap

revin la ideea de mai sus, nu ii mai informa inainte sa mergi undeva, spune-le dupa

#59 2011-08-26 17:59:35

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

am zis mai sus, au fost momente cand mi-a ajuns cutitul la os si i-am anuntat printr-un sms "Eu maine plec la mare. N-am chef de discutii. Vorbim cand ma intorc" si am plecat. Asta ca sa evit discutiile de genul "Cuuuuuum sa pleci cu masina nu ai decat un an de cand conduci" bang

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

#60 2011-08-26 19:56:50

mykutza
Moderator
De la: noi de acasica :X
Inregistrat: 2008-03-28

dar de ce tb sa ii instiintezi?
si eu am avut parte de introdus in viata mea suficient din partea tatalui..dar am reusit sa il fac sa pastreze niste limite..ex : am fumat 12 ani, nu au stiut pt ca am stiut sa ma feresc tocmai pentru a nu le da motive de scandal...am piercing in buric de la 16 ani , ai mei nici acum nu au aflat..
poate la asta a contribuit si faptul ca m-am angajat imediat dupa bac si am reusit sa trag si de facultate si de munca, si nu le-am dat ocazia sa mai ma vada prea mult...

de cand m-am mutat de acasa e ok smile
de ex sapt trecuta eram super racita, tata m-a sunat si a inceput..sa imi pun sosete cu otet,sa imi pun cartofi la gat , sa .. sa... sa... i-am zis ca o sa fac asa ...ce , m-a durut gura? el a fost fericit , eu am luat un paracetamol lol

Sa nu te astepti sa te salut!

#61 2011-08-26 20:03:26

sleeping_beauty
Addicted member

myku lol asa si eu ori ii ignor ori zic ca ei si fac ca mine, pe mama o mai iau la repezeala ca e obsedata de mancare si imi spune de cate ori isi aduce aminte intr-o zi (cand se intampla sa fiu pe acasa ca acuma in concediu ca in rest n-am treaba...nu mult lol ) sa mananc asta sau aialalta si nu se lasa pana nu tip la ea, dar si odata tipata tace (pana a doua zi lol )

#62 2011-08-26 20:47:36

pokemon
Diamond member
De la: Craiova
Inregistrat: 2006-10-06

cum am procedat eu, am zis NU atunci cand am vrut sa fac ceva.
nu sunt adepta zici ca ei si faci ca tine. uneori se poate asta, dar sunt cazuri in care nu se poate aplica. si atunci ce faci? chiar faci ca ei....?
eu cand am vrut sa fac ceva, am facut ca mine si am suportat consecintele faptelor mele. dar de multicel, eram luat in seama ca o persoana matura, intrebata cand trebuiau luate decizii care priveau familia, etc.
de ce? pt ca le-am demonstrat ca atunci cand vreau sa fac ceva, fac. si fac bine, nu o dau in bara, cum probabil credeau ei la inceput.
da, si la noi se mai lasa cu ridicat de voce uneori, dar intorceam spatele, ziceam bine si plecam. si faceam tot cum vroiam eu...

Indragostita de bebe Razvan si de tatic de bebe Razvan ♥ 2 ani+ ♥
No matter how you feel. Get up, dress up, show up, and NEVER give up

Publicitate

loading...

#63 2011-08-26 20:57:35

mykutza
Moderator
De la: noi de acasica :X
Inregistrat: 2008-03-28

aaa da si eu ...adica si eu am luat propriile decizii in ceea in ce priveste alegerea facultatii , a locului de munca..

Sa nu te astepti sa te salut!

#64 2011-08-26 21:19:32

sleeping_beauty
Addicted member

si eu lafel, imi pare rau ca nu au avut ai mei bani sa ma tina in facultate si am pierdut vreo 4 ani pana m-am hotarat si eu ce facultate e potrivita ptr mine, muncesc de la 18 ani, facultatea mi-am platit-o, am facut-o si la zi, am facut si sacrificii...am luat si licenta aproape cu 10 (9.80)

e adevarat ca stau cu parintii si dupa multi ani de munca de lamurire (pacat ca a fost nevoie sa iau niste masuri drastice pt a ajunge in sfarsit la un numitor comun)  in sfarsit ma lasa sa fac renovarile pe care le doresc si in fine...discutii in care chiar nu am de gand sa intru pe forum pt ca tin de viata mea personala...insa cam aici ar fi singurul domeniu in care ma consult cu ai mei...oricum tot cum imi place mie fac pt ca eu bag bani in asta

..in rest nu e treaba lor cand plec, cand vin, unde ma duc si asa mai departe, eu le-am taiat macaroana de la 16 ani cand draga de mama s-a hotarat sa ma tina ostatica (mi-a luat cheia proprie si personala si a ascuns-o) in casa iar eu mi-am luat frumos rochita in brate, papucii si am zbughit-o pe usa intr-un moment in care a uitat sa-si scoata cheia de acolo...dupa zile intregi inj care a tinut-o in buzunar, la o petrecere, apoi am ramas la pr meu de atunci (de aia ma si inchisese in casa ca ii era frica sa nu ma $%# fara sa stie ea) si am venit acasa dupa 2 zile...in vremuri in care nu existau tel mobile, internet si altele...ei bine din mom ala nimeni nu mi-a mai impus nimic, iat eu am profitat maxim si nu le-am mai spus nimic....daca imi8 mai facea o data asa plecam si dusa ramaneam...mai bine pe strazi decat bataia de joc a cuiva

#65 2011-08-26 21:50:16

*joy*
Insomniac member
Inregistrat: 2011-02-09

Eu nu am avut probleme cu nimeni,am facut cam tot ce m-a taiat capul. Si de cele mai multe ori chiar am simtit nevoia sa mi se spuna "STOP" sau un sfat,o indrumare. Norocul meu a fost ca am fost o tipa cu capul pe umeri si am luat deciziile potrivite,zic eu in momentul asta...concluziile le voi trage muuuult mai tarziu.

#66 2011-08-27 13:09:37

buburuzza90
Full member
De la: Din burtica
Inregistrat: 2011-05-13

sleeping_beauty a scris:

daca imi8 mai facea o data asa plecam si dusa ramaneam...mai bine pe strazi decat bataia de joc a cuiva

Nu inteleg cum pot unele persoane, nu ma refer la tine, vbsc in general, pot spune ca parintii isi bat joc de copii, parintii ne vor binele, nu vor sa suferim, mai sunt si cazuri de abuz, dar majoritatea ne vor binele.

I love you with all my butt, I would say heart, but my butt is bigger.

#67 2011-08-27 13:36:48

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

buburuzza90 a scris:

dar majoritatea ne vor binele.

din pacate, nu doar intentia conteaza... mai conteaza si rezultatul....

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#68 2011-08-27 13:42:42

buburuzza90
Full member

Din prea mult bine ne fac rau, dar nu e rau intentionat, adevarul e tot timpul pe la mijloc neutral

#69 2011-08-27 13:47:50

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

offtopic
kata, nu-i pupincurism, dar frate ce-mi place cum gandesti smile tare norocos e cris al tau smile si cand citesc pe la mamici ca te apuci sa spui ca nu esti o mama buna, imi vine sa-ti zic vreo 2 lol si daca as avea varsta si experienta ta, poate mi-as si permite.

ontopic: independenta financiara e primul pas pentru "evadare", dar ati fi curiosi sa stiti cati copii nu se pot desprinde nici atunci, si cati parinti nu-i lasa sa o faca; urmatorul pas dupa obtinerea unui job care sa asigure un trai decent e sa se faca niste lucrari la bibilica.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#70 2011-08-27 13:50:48

buburuzza90
Full member

Si daca parintii iti fac scandal cand vrei sa te angajezi, si incep cu ,,gura" ca nu poti fi si la facultate, ca te vei lasa, si te termina nervos.

#71 2011-08-27 13:53:13

yoyolina
Moderator

mda, si daca totusi te angajezi, incep sa-ti reproseze ca nu mai stai pe-acasa, ca dupa ce iesi de la lucru stai aiurea prin oras, de parca ai intarzia pan la 12 noaptea, nu 1-2 ore; si daca indraznesti sa le zici ca in timpul facultei faci naveta faculta-acasa-faculta-acasa, iti spun ca nu esti constienta, si ca nu vei rezista in halu asta.

#72 2011-08-27 13:54:42

buburuzza90
Full member

Exact! Asta e situatia mea, si iti mai si scot ochii ca sunt parintii tai, si nu eu ii comand, si ei ma intretin. Cu astfel de parinti, ori ii suporti, ori pui picioru in prag, si asta e.

#73 2011-08-27 14:10:34

lala20
Hero member
Inregistrat: 2009-03-07

Mie mi se pare o chestie ciudata sa nu te lase sa lucrezi hmm Eu ma gandesc asa: tii copilul ala sub aripa ta, ii dictezi ce si cum sa faca, nu-l lasi sa isi ia un job, nu aia, nu aia... si cand va iesi in lume si va da de greu o sa fie exact ca un pui din ala care nu a invatat sa zboare si care se tot prabuseste.
Ma gandesc ca e mai bine pt el sa-l lasi sa ia viata in piept si sa invete cu ce se mananca decat sa-l tii langa tine de parca ar fi un sugar.

The wise man said just find your place
In the eye of the storm
Seek the roses along the way
Just beware of the thorns.

#74 2011-08-27 14:11:47

yoyolina
Moderator

e mai simplu sa ii zici sa se tina de scoala, si in acelasi timp sa-i reprosezi ca-ti mananca banii, nu?

#75 2011-08-27 14:57:41

ionela
Insomniac member
Inregistrat: 2006-03-24

am sa scriu si eu cate ceva aici, dar tre sa imi adun gandurile si sa le selectez.

#76 2011-08-27 15:09:54

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

yoyo, ms... dar stii tu... e vb de diferenta intre teorie si practica (unde practica e aia cu care vii din propria experienta din copilarie... si care greu se lasa batuta de teorie, oricat de bine pusa la punct ar fi cea din urma smile )

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.